Sexleksaker Kundtjänst

 

 

Pjur Original


H2O Viking

LELO Lily

 

Fleshlight


Waterproof fingerfun

Tips och råd

Allmänna råd vid användning av sexleksaker
På DrLove.se säljer vi bara sexleksaker av hög kvalité och med en god och enkel funktion. Trots detta så rekommenderar vi att du använder dina sexleksaker varsamt, så att dom håller under lång tid. Nedan följer några specifika råd hur du skall handskas med dina sexleksaker för att få största glädje av dem under lång tid.
 
Batterier
Tag alltid ut batterierna ur din sexleksak efter användning. Anledningen är att ett batteri ibland kan laddas ur utan att man märker det. Ännu värre är det om batteriet börjar läcka ut syra som helt kan förstöra sexleksaken.
Vissa sexleksaker, som t.ex. pärlstavar, förbrukar batterier relativt snabbt på grund utav strömkrävande funktioner. Ett tips kan då vara att inhandla uppladdningsbara batterier av hög kvalité. Det brukar löna sig snabbt ekonomiskt om du använder din sexleksak ofta. Dessutom är det ur miljösynpunkt ett mycket bättre alternativ än engångsbatterier.
 
Vibratorer
Om man märker att vibratorn börjar bli varm bör man helst stänga av den en stund så att den får svalna, eller åtminstone dra ner på hastigheten. Det som kan hända annars är att vibrator/motorn bränns sönder och produkten blir oanvändbar för evigt.
 
Pärlstavar (Rabbitstavar)
Vid användning av pärlstavar är det viktigt att veta att man aldrig får stanna rotationen av pärlor och stavtopp på ett onaturligt sätt. När man provar en pärlstav första gången kan det vara frestande att först testa med handen hur stark rotationen är. Detta kan orsaka att motorn bränns sönder och pärlstaven blir funktionsoduglig. Vore riktigt synd, då den intensiva stimulans som en pärlstav ger kan få många kvinnor, som aldrig tidigare fått orgasm, att uppleva detta upprepade gånger vid samma tillfälle.
 
Vattentäta sexleksaker
För att produkten skall förbli vattentät är det viktigt att batterilocket är ordentligt åtskruvat så att gummipackningen får god kontaktyta. Du bör heller inte öppna och stänga batterilocket under blöta förhållanden. Detta kan orsaka att produkten slutar att fungera på grund utav rostbildning.
Efter användning av din sexleksak under blöta förhållanden kan det vara klokt att förvara den med batterilocket avskruvat.
 
Glidmedel
Tillhör du dom som inte provat glidmedel tidigare? I sådana fall är det dags att ge det en chans! Förutom att bidra till en mer erotisk känsla gör även glidmedlet att penetrationen blir lättare med en åtföljande mer avslappnad upplevelse. I samband med anala och vaginala sexleksaker bör alltid silikonbaserade glidmedel användas. Material som Jelly, Silikon och Latex kan annars ge upphov till onödigt mycket friktion.
 
Vattenbaserade glidmedel fungerar allra bäst i början av akten, då de vanligtvis dunstar bort tämligen snabbt. De går lätt att tvätta bort, lämnar inga fläckar och är helt kondomsäkra. Lämpar sig såväl för vaginalsex som oralsex. Smaksatta glidmedel är ofarligt att förtära.
 
Silikonbaserade glidmedel är uppbyggda av ett ämne som inte tas upp i kroppen, dvs. helt ofarliga. De fungerar utmärkt ihop med kondom och innehåller inga produkter som förstör sexleksaker. De är väldigt dryga, luktlösa samt har även en långvarig effekt. Det är de glidmedel som vi på DrLove.se säljer mest utav.
 
Oljebaserade glidmedel har ett flertal nackdelar. Många får irritation i underlivet av dessa. De löser även upp material i kondom och sexleksaker.
På DrLove.se har vi därför valt att inte saluföra dessa produkter.
 
 
Material och rengöring
God hygien är mycket viktigt när det gäller sexleksaker. Man bör alltid rengöra sina sexleksaker efter varje användning. Detta för att förhindra bakteriebildning, vilket kan orsaka irritation och infektion på känsliga ställen. Allra bäst är att använda ett rengöringsmedel för sexleksaker, som innehåller bakteriedödande medel. Tänk dessutom på att alltid ta ut batterierna när du inte använder dina sexleksaker eller skall rengöra dem
 
Silikon är ett exklusivt material för dig som t.ex. inte tål latex men ändå vill ha en mjuk produkt. Silikon känns ungefär som riktig hud och har en mjuk, len yta och är väldigt töjbar. Bör rengöras med bakteriedödande rengöringsmedel som t.ex. Eros Clean, Pjur Clean eller Toy Cleaner.
Silikon kan med fördel användas av latexallergiker.
 
Jelly är ett mycket prisvärt material och väldigt populärt när det gäller sexleksaker. Det består av en gummiblandning som brukar vara både mjuk och följsam. För att inte torka ut är dessa produkter ofta behandlade av tillverkaren, vilket kan innebära att de kan upplevas som lite "klibbiga".
Detta går genast bort med lite glidmedel. Materialet tål vatten, men om man vill få produkten riktigt ren så är ett bakteriedödande rengöringsmedel som t.ex. Eros Clean, Pjur Clean eller Toy Cleaner ett måste. Jellyprodukter bör inte användas av latexallergiker.
 
Latex är en gummiblandning och ett vanligt material i sexleksaker. Dessa produkter är ofta mjuka och töjbara. Du bör inte använda tvål, olja, matolja eller hett vatten på dessa, då det kan förstöra dem. Sexleksaker i latex har en kortare livslängd än sexleksaker i t.ex. silikon. Behandla dem gärna med silikonbaserat glidmedel eller talk då och då, så håller dom längre. Bör rengöras med bakteriedödande rengöringsmedel som t.ex. Eros Clean, Pjur Clean eller Toy Cleaner. Bör ej användas av latexallergiker.
 
Hårdplast (ABS) är ett hårt och helt oflexibelt material. Materialet fortplantar vibrationer mycket bättre än mjuka material, varför det är det vanligaste materialet i vibratorer. Materialet är mycket lätt att hålla rent och går bra att använda tillsammans med alla typer av glidmedel. Görs med fördel rent med bakteriedödande rengöringsmedel som t.ex. Eros Clean, Pjur Clean eller Toy Cleaner. Kan användas av latexallergiker.
 
Cyberskin/Loveclone är ett material som är så nära hudkänsla man kan komma. Produkten bör som alltid tvättas efter användning och vi rekommenderar bakteriedödande rengöringsmedel som t.ex. Eros Clean, Pjur Clean eller Toy Cleaner. Efter tvättning torkas produkten torr och bör talkas med jämna mellanrum för att behålla den naturtrogna känslan av äkta hud.

 

Du har ännu inte lagt några varor i din varukorg.


Copyright © 2010 Drlove AB
Information | Kontakta oss